MITEN PÄÄDYIN TUTKIJAKSI  JA BLOGGARIKSI?

Aloitan blogini  kirjoittamisen siitä, mistä kiinnostukseni islamin uskonnon, seksuaalisuuden ja seksuaaliterveyden tutkimiseen lähti liikkeelle. Teologian maisterin opinnoissani luin pääaineena uskontotieteitä ja erityisesti islamin uskonto alkoi kiehtoa minua. Tein kandidaatin tutkielmani somalityttöjen kauneusihanteista Suomessa ja innostuin opiskelemaan usean vuoden ajan arabian kieltä. Opiskelin myös somalin kielen alkeet.

Kun teologiaopintoni päättyivät, en tiennyt mihin haluan suuntautua tulevaisuudessa. Minulla ei ollut suuria unelmia eikä päämääriä opintojeni ja työelämän suhteen. Yhtenä kesäisenä iltana satuin googlaamaan ”täydennyskoulutus”, minkä myötä eteeni tuli linkki Metropolia Ammattikorkeakoulun seksuaalineuvontaopintoihin. Tämä kuulosti niin mielenkiintoiselta, että minun oli pakko ilmoittautua heti syksyllä 2015 alkaviin opintoihin.

Seksuaalineuvontaopintoni alkoivat hyvin ja koin sieltä saamani tiedon erittäin tärkeäksi ja hyödylliseksi. Ensiksi ajattelin, että haluan keskittyä vammaisten seksuaalisuuteen, koska minulla oli vammaistyöstä kokemusta lähes kolmen vuoden ajalta. Kun olin kuunnellut useamman kuukauden asiantuntijaluentoja seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä, huomasin, että tietoisuus uskonnon vaikutuksesta seksuaalisuuden rakentumiseen ja seksuaaliterveyteen liittyviin päätöksentekoihin oli hyvin vähäistä.  Marraskuussa 2015 tajusin, että nyt on hyvä hetki hyödyntää yliopisto-opintojani: haluan tutkia Suomen muslimien seksuaalisuutta ja seksuaaliterveyttä ja näiden tutkimusten kautta edistää muslimien seksuaalista hyvinvointia. Lopputyöni aiheeksi muodostui ”Tutkimus Suomen muslimien seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä”. Seksuaalineuvonnan lopputyötäni tehdessä huomasin, että tutkimusaiheeseeni liittyen on olemassa hyvin vähän tietoa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tämän pohjalta minulla oli suuri motivaatio hakea uskontotieteen tohtorikoulutettavan paikkaa ja jatkaa aiheen tutkimista. Lopputyöstä muodostuikin tämän hetkisen uskontotieteen väitöskirjani pilottitutkimus. Opintojeni myötä olen päässyt tekemään todella mielenkiintoista seksuaalineuvontatyötä esimerkiksi musliminaisten parissa sekä kouluttamaan terveydenhuollon ammattilaisia.

Asiantuntemukseeni liittyvää tietoa on tarjolla vähän, minkä vuoksi haluan jakaa sitä myös muille. Pohdin ajatuksiani, seksuaalineuvontatyötäni ja eteen tulleita uskontoihin (erityisesti islamin uskontoon), seksuaalisuuteen ja seksiterveyteen liittyviä tutkimuksia blogissani.

Lukuiloa toivottaen,

Tiinabook-759873_1280

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s