MIKSI SEKSUAALITERVEYTTÄ  EDISTETÄÄN  ULKOMAALAISTAUSTAISTEN VOIMIN?

Miksei riitä, että terveydenhuollon ammattilaiset kertovat faktatietoa vaikka tulkin avulla eteenpäin? Miksei tietoa seksuaaliterveydestä voi vain kaataa kaikkien niskaan, olettaen että tieto myös sisäistetään ja sitä sovelletaan? Mitä on kulttuurisensitiivisyys?

Seksuaalisuus pitää sisällään monia aiheita, mutta on lähtökohtaisesti intiimi ja melko vaikea aihe ottaa puheeksi. Seksuaalisuudesta keskusteltaessa on tärkeää, että jokainen kokee tilan turvalliseksi intiimeistä asioista puhumiseen. Se tarkoittaa, että tyhmiä kysymyksiä ja epäsuosittuja mielipiteitä pitää saada laukoa vapaasti.

VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke kouluttaa ulkomaalaistaustaisia mentoreita puhumaan seksuaalisuudesta omissa yhteisöissään. Yhteisön sisältä tuleva mentori tuntee kielen ja kulttuurin, ja hänellä on siten hyvät edellytykset luoda turvallinen tila keskustelulle. Hänelle tuskin tulee yllätyksenä sellaisetkaan kommentit tai kokemukset, jotka voisivat saada suomalaisen terkkarin hämilleen.

Lue koko teksti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s